вівторок, 25 червня 2024 р.

Мережа інклюзивних класів та груп в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Талалаївської селищної територіальної громади

 

   Відповідно до потреб громади протягом 2023-2024 навчального року у закладах дошкільної освіти функціонували дві інклюзивні групи, в яких здобували дошкільну освіту дві дитини з особливими освітніми потребами; у закладах загальної середньої освіти на кінець 2023-2024 навчального року в десяти інклюзивних класах здобували освіту 12 дітей з особливими освітніми потребами.

Турнір з паркового волейболу серед чоловічих команд з нагоди Олімпійського дня

 

     22 червня  в селищі Талалаївка проводився благодійний Турнір з паркового волейболу серед чоловічих команд в рамках відзначення в Україні Олімпійського дня, який проходить щороку 23 червня в день заснування Міжнародного Олімпійського Комітету. 

понеділок, 24 червня 2024 р.

Забезпечення доступу до мережі Інтернет у закладах освіти Талалаївської селищної територіальної громади у рамках Плану заходів Талалаївської селищної ради на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

 

   Відповідно до напряму 5 “Освітня безбарєрність” стратегічної цілі “Освітні потреби дорослих, молоді та дітей забезпечені якісною освітою протягом життя” з метою створення умов для дистанційного навчання на всіх рівнях освіти всі заклади освіти Талалаївської селищної ради забезпечені доступом до мережі Інтернет. Більшість закладів освіти, розташованих у сільських населених пунктах громади та в яких було відсутнє інтернет-покриття на базі волоконно-оптичних технологій, була підключена у 2021 році до широкосмугового інтернету з використанням волоконно-оптичних технологій у рамках бюджетної програми «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості»

вівторок, 18 червня 2024 р.

У Вінниці відбудеться Всеукраїнський форум для представників молодіжних рад та екологічно-активної молоді

 

20-21 червня у Вінниці відбудеться Всеукраїнський форум для представників молодіжних рад та екологічно-активної молоді «EcoFuture Of Ukraine.

Форум спрямований на надання учасникам знань, навичок та натхнення для активної участі в збереженні природи та вирішенні екологічних проблем, що виникають під час війни. Реєстрація на форум здійснюється за посиланням:    https://forms.gle/gwdJ6MpVxU61HhCAA.

понеділок, 17 червня 2024 р.

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі робіт, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))



Відділ освіти, культури, молоді та спорту Талалаївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області
(далі – Замовник).

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Капітальний ремонт протирадіаційного укриття №94863 Талалаївського ліцею Талалаївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області (опорний заклад освіти), код національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 45453000-7 - Капітальний ремонт і реставрація.

Освітній курс "Мова меморіалів"


Під час російсько-української війни постійно зростає суспільний запит на увічнення сучасних трагічних подій. Це почалося ще від 2014 року, а нині лише масштабувалося. Відтак, на Освітній онлайн-платформі Зрозуміло! презентували новий курс, який навчає розуміти мову меморіалів.

Проєкт Академія медіа для дівчат 1.0

     У 2024 громадська організація “Жіноча Ліга” за підтримки Представництва Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні  реалізує проєкт “Girls Media Academy 1.0 / Академія медіа для дівчат 1.0”. Медіа партнерами є online журнал “Українки”, проєкт “WoMo”, платформа “Жінки – це 50% успіху України”? кампанія проти сексизму в медіа та політиці “Повага”, медіа рішень “Рубрика“ та медіа проєкт “САЛО НАПИСАЛО”.

пʼятниця, 14 червня 2024 р.

Національна програма “Державотворець”


  У 2018 році Міністерство молоді та спорту України спільно з партнерськими організаціями з метою активізації участі молоді у процесах реформування та творення держави ініціювали національну програму особистісного та професійного розвитку молоді “Державотворець”. 

середа, 12 червня 2024 р.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі: Металопластикові вікна за кодом ДК 021:2015 44220000-8 - Столярні вироби (на виконання постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))


Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Відділ освіти, культури, молоді та спорту Талалаївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області, 17200 Чернігівська область, смт. Талалаївка, вул. Вокзальна, 3, 44055284, категорія: відповідно до п.3 ч.1 статті 2 Закону юридична особа, яка  забезпечує потреби держави або територіальної громади.

вівторок, 11 червня 2024 р.

Міністерство молоді та спорту оголошує прийом заявок на участь у конкурсі на реалізацію проектів у рамках здійснення обмінів молоддю України та Литви

 


   Відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про Комітет Ради обмінів молоддю  України та Литви, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 року №1016, Міністерством молоді та спорту здійснюються обміни молоддю України  та Литви.

Всеукраїнський тренінг для представників, які працюють у молодіжних та дитячих організаціях


      Міністерство молоді та спорту України спільно з      Тернопільською обласною військовою адміністрацією та партнерами проводить Всеукраїнський тренінг для представників, які працюють у молодіжних та дитячих організаціях, з метою підвищення їх компетентностей для роботи з молоддю в умовах війни та післявоєнний період.

понеділок, 10 червня 2024 р.

Українсько-Польські обміни молоддю

 


    Відповідно до Договору між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про Українсько-Польську Раду обміну молоддю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 No 1017, Міністерством молоді та спорту здійснюються Українсько-Польські обміни молоддю.

понеділок, 3 червня 2024 р.

Рух-це здорово!

 


   З нагоди Міжнародного дня захисту дітей та в рамках проведення Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу серед учнів та учениць «Рух – це здорово!» в Талалаївській громаді за участі тренерів дитячо-юнацької спортивної школи 1 та 2 червня проводились спортивні заходи.

Святковий настрій для дітей до Дня захисту дітей від фахівців підприємства ТАС Агро Північ

 

     В рамках проведення Дня захисту дітей представники підприємства ТАС Агро Північ цього року відвідали заклади дошкільної та загальної середньої освіти в Чернігівській області.

     "В непростих умовах зараз живуть наші діти. Участь у святкових заходах та спілкування з дітьми надає нам можливість підтримати дітей та підняти їм настрій. Кожна дитина заслуговує на щасливе дитинство, незалежно від обставин», - говорить генеральний директор Північного кластеру Сергій Зіненко.