вівторок, 25 червня 2024 р.

Мережа інклюзивних класів та груп в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Талалаївської селищної територіальної громади

 

   Відповідно до потреб громади протягом 2023-2024 навчального року у закладах дошкільної освіти функціонували дві інклюзивні групи, в яких здобували дошкільну освіту дві дитини з особливими освітніми потребами; у закладах загальної середньої освіти на кінець 2023-2024 навчального року в десяти інклюзивних класах здобували освіту 12 дітей з особливими освітніми потребами.

   Інклюзивне навчання запроваджувалось відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2019 року № 530 Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у закладах дошкільної освіти” та від 15 вересня 2021 року № 957 Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти”.

   Так, відповідно до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 10 квітня 2019 року № 530 керівник закладу дошкільної освіти на підставі заяви батьків (одного з батьків) або інших законних представників (одного законного представника) дитини з особливими освітніми потребами та висновку інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини приймає рішення про утворення інклюзивної групи. Інклюзивна група утворюється в обов’язковому порядку за наявності однієї такої заяви.

   Відповідно до пункту 5 постанови КМУ від 15 вересня 2021 року № 957 керівник закладу освіти на підставі заяви одного з батьків (інших законних представників) учня та висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, що надається інклюзивно-ресурсним центром утворює інклюзивний клас та організовує інклюзивне навчання з урахуванням рівня підтримки, рекомендованого інклюзивно-ресурсним центром.

   У звязку з цим при зверненні батьків до закладів освіти громади про організацію для їх дітей інклюзивної групи чи інклюзивного класу така група чи клас створювались відразу.

Немає коментарів:

Дописати коментар