пʼятницю, 8 листопада 2019 р.

До Дня писемності та мови


Мова – надбання предків, наше багатство. Про це ми  повинні пам’ятати кожного дня, а особливо – в День української писемності та мови.
З метою возвеличення рідної мови 8 листопада в Липівській ЗОШ Руленко Любов Михайлівна, учитель української мови та літератури, на презентації  «День української словесності і мови» довела учням 8-11
класів, що мова – це серце нації і канва, на якій людина вишиває узори свого буття, це особистість,  яка має обличчя, характер, темперамент, свою культуру, мораль, честь і гідність, своє минуле і майбутнє.
Учні 6 класу під керівництвом учителя Зарви В.В. позмагалися на уроці-турнірі знавців лексикології та фразеології. З’ясували, що шлях становлення і розвитку української мови – це тернистий шлях боротьби. Незважаючи на це, українська мова – це велика культура та історія.
Під час виховної години «Рідне слово, материнська мово!» учні 7 класу вшанували пам’ять Нестора Літописця. Класний керівник Руленко Л.В. розповіла цікаві факти з життя давньоруського подвижника, покровителя учителів та учнів.
За традицією, було проведено радіодиктант національної єдності, в написанні якого взяли участь і учні, і вчителі. А також стартував ХХ Міжнародний конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика для учнів 3-11 класів.
Ті, хто взяли участь у заходах, присвячених Дню української писемності та мови, зрозуміли, що знання рідної мови та вміння нею користуватися – це шлях до всебічного розвитку людини. Пам’ятаймо слова відомого грецького філософа Сократа: «Заговори, щоб я тебе побачив».



















Немає коментарів:

Дописати коментар