середу, 10 квітня 2019 р.

Тиждень трудового навчання


ДевізНіхто не стає майстром, не тренуючись в майстерності.
 Ян Коменський
Мета: виховання у здобувачів освіти дбайливого ставлення до народних промислів, традицій, української мови та пісні, виховання національної свідомості та гідності.





План
проведення Тижня трудового навчання
(01.04.-05.04. 2019 р.)

Понеділок
Відкриття тижня.
Виставка стінгазет «Знання – це скарб, а праця – ключ до нього».
Розгадування кросвордів з трудового навчання.
Вівторок
Майстер-клас «Брелок» для учнів 11 класу.
Робота творчої майстерні під час всіх перерв (виготовлення квітів з гофрованого паперу для шкільного вечора).
Середа
Туристично-краєзнавча акція «Від роду до роду збережемо традиції народу» для учнів 5-9 класів.
Зустріч з майстринями Талалаївської ОТГ.
Четвер
Виставка літератури по рукоділлю.
П’ятниця
Конкурсна розважальна гра «Домосіди» для учнів 5-6 класів.
Підведення підсумків.


Спрадавна славився наш народ своєю працелюбністю і талантами. Усе необхідне для життя люди вміли робити самі. Речі, виготовлені людськими руками, були надійними і гарними. Так виникали ремесла: ткацтво, ковальство, гончарство… Натхненною і творчою працею українці зуміли чи не кожне ремесло перетворити на мистецтво.
Значну роль у вихованні здобувачів освіти відіграє залучення їх до народної, національної спадщини, що є однією з найдавніших форм духовної культури народу. Вивчення національних обрядів, ознайомлення з давніми українськими ремеслами, традиціями допомагають виховувати любов до народу, рідного краю, рідної мови, української пісні. Дізнаючись більше про минуле свого народу, здобувачі освіти усвідомлюють, що без минулого не може бути майбутнього.
Для мотивації успішної роботи протягом Тижня трудового навчання здобувачам освіти надано можливість самостійно і творчо підійти до виконання тем творчих проектів: «Український національний костюм» і «Вишивка бісером». Здобувачі освіти працювали над темами краєзнавчо-дослідницьких робіт: «Мистецтво вишивки бісером: від давнини до сьогодення» (9 Б клас Загурська Альона) і  «Мистецтво виготовлення інтер’єрної текстильної іграшки» (8 Б клас Топчій Марія). Дівчата стали переможцями І етапу, роботи направлені на ІІ етап обласної  краєзнавчо-патріотичної акції учнівської молоді «Від роду до роду збережемо традиції народу». Індивідуальна творча діяльність формує в здобувачів освіти самоосвітню компетентність, розвиває їхню пізнавальну активність та є стимулом для саморозвитку.
Здобувачі освіти 11 класу працювали над творчим проектом «Квіти з гофрованого паперу для шкільної сцени». Було виготовлено 10 квітів.
Здобувачі освіти 5-7 класів взяли участь у розгадуванні кросвордів з трудового навчання та виставці стінгазет «Знання – це скарб, а праця – ключ до нього».
Цікаво пройшли зустрічі здобувачів освіти з народними майстринями селища Талалаївка. Їх спогади, світлини та розповіді стали в нагоді під час підготовки творчих робіт.
Закінчився Тиждень трудового навчання конкурсною розважальною грою «Домосіди» для 5-6 класів.





Немає коментарів:

Дописати коментар