середу, 10 квітня 2019 р.

Вихованці ЦДЮТ - учасники Міжнародного конкурсу "ProFest"


      7 квітня в день чудового свята Благовіщення вихованці Центру дитячої та юнацької творчості взяли участь у  Міжнародному мистецькому конкурсі-фестивалі «ProFest» в м. Києві  та принесли рідному селищу  нові здобутки і перемоги. 
    Конкурс тривав з 5 по 7 квітня в різних жанрах мистецтва.




        Хореографічний колектив  Імпульс (кер. Ткаченко Л.В.)  блискуче виступив на конкурсі зі своїми яскравими номерами «У сосновому борочку» і «Біла хмара»  і впевнено вибороли два  переможні 1 місця  в номінаціях: “Естрадний танець” та «Народно-стилізований танець».

        Дебютувала у такого рівня конкурсі і вихованка гуртка «Творці веселого настрою» (кер. Сердюк Л.А.) Діденко Ангеліна, яка прочитала вірш Л.Лєгостаєвої «Балада про дві душі». Цей виступ особливо вразив членів журі і організаторів конкурсу. В результаті, заслужене 1 місце в номінації «Театральне мистецтво. Художнє читання».

       Головою журі конкурсу був жива легенда нашого часу Григорій Чапкіс,
український хореограф, народний артист України  (08.02.2010), керівник Школи танцю Чапкіса, головний балетмейстер ансамблю бального танцю «Натхнення» (наймолодшій учасниці якого 50 років).

         Вперше вийшов на сцену, як сам каже, у віці 10-11 років у Будинку піонерів.
"Танцювати та ходити я навчився одночасно. З того часу займаюся цим щодня, адже танці - моя сутність та життя. Я хореограф широкого профілю, зате більше нічого робити не вмію".
       Сьогодні, незважаючи на поважний вік - 89 років, Григорій Чапкіс бере участь у багатьох мистецьких і благодійних проектах.
    Приємним продовженням дня стало відвідування дітьми Київського Океанаріуму «Морська казка».




Немає коментарів:

Дописати коментар