четвер, 26 вересня 2024 р.

Стартував другий сезон проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» 2024-2025

       У вересні 2024 року стартував другий сезон проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». В рамках підготовки до другого етапу цих змагань 21 вересня на стадіоні селища Талалаївка проходили змагання майбутніх учасників проєкту з футболу у двох вікових категоріях.

        У молодшій (2014 р.н. і молодші) була проведена товариська зустріч між командами Дмитрівського ліцею  та Талалаївської ДЮСШ. Юні футболісти грали у форматі 9 на 9 на трав’яному полі.  Гра була дуже емоційною, з великою кількістю голових моментів, але гравців обох команд підводила реалізація. В першій половині гри першими відкрили рахунок талалаївські футболісти. Гол на рахунку Максима Вакуленка. Дмитрівські футболісти зробили ставку на виконання стандартних положень. І під час виконання штрафного удару їм вдалося забити гол і зрівняти рахунок у матчі. Перший тайм закінчився нічийним результатом. В другому таймі більш активними були господарі матчу. Надійно грали центральні захисники талалаївської команди Артем Савченко та Богдан Григоряк, активно підключалися до атаки крайні захисники Денис Зленко та Олександр Джежуля, попереду на флангах активно діяли Назар Хименко та Віктор Бабенко. Не давали спокою захисникам дмитрівської команди Артем Шевченко та Максим Вакуленко. Вдало виходили на заміну і підтримували високий темп гри Андрій Антипенко, Влад і Стас Самойленки. Надійно грав на воротах Даня Буряк. Був близький до забитого гола Віктор Бабенко
але його удар наприкінці матчу прийшовся у стійку воріт. Основний час гри не виявив переможця і тому прийшлось пробивати післяматчеві пенальті. Згідно жеребу першими пробивали господарі поля. Розпочав пробиття пенальті Артем Шевченко. Його удар був точним у самий кут воріт. Гості зрівняли рахунок. Другий удар здійснював Назар Хименко - пробив несильно, але знову точно в нижній лівий кут воріт. Дмитрівчани знову зрівнюють рахунок. До точки підходить Віктор Бабенко і майстерно пробиває точно у верхню дев’ятку воріт. Наші попереду! Гравець гостей також пробиває сильно у верхній лівий кут воріт, але м’яч потрапляє у хрестовину і вже попереду  господарі матчу. Четвертим пробивав Максим Вакуленко несильно, по центру воріт, але воротар гостей не зміг відбити удар.  Четвертий удар дмитрівчан виявився неточним. Отже остаточна перемога юних футболістів з Талалаївки 4:2 в серії пенальті.
     А на штучному майданчику стадіону проходив турнір юних футболістів середньої вікової категорії (до 9 класу) за участі команд з Дмитрівки, Красного Колядина, Плугатаря та Талалаївки. Команди грали за коловою системою. В перших двох турах по дві перемоги здобули команди Дмитрівського ліцею та Талалаївського ліцею. В останньому турі спочатку в матчі за третє місце більш переконливішими були футболісти Красного Колядина, які у підсумку зайняли третє місце. А у вирішальному матчі за перше місце грали футболісти з Дмитрівки та Талалаївки. Більш впевнено гру розпочали гості турніру, які вже на третій хвилині гри вели в рахунку 2:0. Але поступово ініціатива перейшла до талалаївських футболістів, які грали більш технічно, але  у них краще виходила гра у пас і в результаті красиво розіграних комбінацій до кінця першого тайму рахунок був нічийним 2:2. А в другому таймі ініціатива була повністю на боці господарів турніру, і як результат - два забитих м’ячі у ворота суперників. Кінцевий підсумок гри 4:2 на користь команди Талалаївського ліцею. Кращим футболістом турніру визнано Максима Синєбока з Талалаївки. 
    По закінченню змагань учасники були нагороджені Кубком, грамотами, медалями та отримали солодощі.


Немає коментарів:

Дописати коментар