вівторок, 1 серпня 2023 р.

Протидія торгівлі людьми

      30 липня в Україні відзначено Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, який заснований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.  Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

      Багатьом українцям через повномасштабне вторгнення рф довелося покинути рідні домівки і виїхати за кордон і тут постає питання, як не стати жертвами торгівлі людьми та не потрапити у трудове або сексуальне рабство, та на яких умовах треба погоджуватись на працевлаштування, вимушений переїзд, пошук житла.

       В рамках просвітницької акції до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми відділом освіти, культури, молоді та спорту Талалаївської селищної ради  на базі інклюзивно-ресурсного центру організовано та проведено  інформаційно-просвітницьку роботу з метою підвищення рівня поінформованості стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків, дітей, які стали жертвами цього злочину. Учасників акції поінформовано з метою заохочення громадян активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми. Під час акції переглянуто презентацію «Людина – не товар». Познайомлено із рекомендаціями, як уникнути небезпеки. Ознайомлено із телефонами та службами до яких можна звернутись в разі потрапляння в складну ситуацію (Національна безкоштовна гаряча лінія з питань міграції та протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, 527 та 0 800 505 501).

     Злочин “торгівля людьми” зазвичай прихований. Його жертви не хочуть згадувати й переповідати пережиті ними жахіття. Немає вікових обмежень для постраждалих осіб. Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються.     

          Знаючи  про проблему торгівлі людьми більше, можна краще захистити себе!





 





Немає коментарів:

Дописати коментар