четвер, 27 липня 2023 р.

Про реалізацію Програми ментального здоров’я «Ти як?»

 

       За ініціативою першої леді Олени Зеленської розпочата Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка покликана створити систему сервісів і послуг, які зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни.

     Ментальне здоров’я – це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Регулярне піклування про власний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. Ментальне та фізичне здоров'я – нерозривне ціле.

День Української Державності

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення. Історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави, центром якої був Київ. Прийняття князем Київським Володимиром у 988 році християнства стало для України цивілізаційним вибором. Християнство сприяло піднесенню культури, освіти, дало поштовх розвитку кириличної писемності. Саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси–України встановлено День Української Державності. Наразі цей день вшановуємо 28 липня, але уже наступного року з огляду на перехід Православної Церкви України і Української Греко-Католицької церкви на новий стиль календаря, свято перенесено на 15 липня. Відповідний законопроект внесений Президентом України, Верховна Рада підтримала 14 липня 2023 року. В основі концепції державних заходів до цієї дати – тяглість і спадкоємність державотворчих традицій України від Русі до сьогодення.

Тисячолітній спадок Української державності 

середу, 12 липня 2023 р.

Про поширення освітніх матеріалів з мінної безпеки



Міністерством освіти і науки України спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні реалізується низка проєктів із розроблення та поширення матеріалів з мінної безпеки для дітей та дорослих (лист МОНУ від 06 липня 2023 року № 1/9905-23 «Про поширення освітніх матеріалів з мінної безпеки»).
Зважаючи на значну актуальність зазначеної проблеми для здобувачів освіти в Україні ЮНІСЕФ розроблено ряд освітніх матеріалів з мінної безпеки для дітей, молоді, педагогічних працівників та батьків. Зазначені матеріали в електронному вигляді для використання під час освітнього процесу та виховних заходів можна завантажити за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/16uUrNf1ovAXKaaB7GVErr6iWn0Womj3m

понеділок, 3 липня 2023 р.

Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?»

 

У рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» (далі - Програма) на платформах в мережі Інтернет розміщено матеріали із психосоціальної підтримки за посиланнями:

- https://www.howareu.com/ - сайт програми;

- https://www.facebook.com/howareu.program - сторінка в соціальних мережах Facebook Програми;

- https://www.facebook.com/MentalHealthUA/ - Координаційний центр КМУ;

- https://t.me/howareu_program - сторінка Програми в мережі Telegram.