середу, 21 жовтня 2020 р.

Методична рада школи

    Вчитель – представник однієї з найбільш соціально значимих людських професій, праця якого спрямована на розвиток і формування людини.
          Перехід школи до нового якісного стану діяльності – режиму розвитку можливе лише за умови підвищення рівня та результативності науково-методичної роботи з педагогічними кадрами. Педагогічний колектив Талалаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів працює над вирішенням науково-методичної проблеми: «Використання інформаційно-комунікаційних технологій та STEM – освіти в освітньому процесі, як шлях удосконалення професійної компетентності педагогів»
Метою є удосконалення професійної компетентності кожного вчителя, підвищення науково-теоретичного й загально культурного рівня, психолого-педагогічної підготовки та професійної майстерності, розвиток їх творчої ініціативи, формування в них готовності до самовдосконалення, самоосвіти, саморозвитку.
Досягнення мети сучасної освіти пов’язане з особистісним потенціалом учителя, його загальною та професійною культурою, без яких неможливе вирішення наявних проблем навчання та виховання відповідно до нових освітніх парадигм . Сучасному учителеві необхідні гнучкість і нестандартність мислення, вміння адаптуватися до швидких змін умов життя. А це можливо лише за умови високого рівня професійної компетентності, наявності розвинених професійних здібностей.
Згідно річного плану школи 21 жовтня 2020 року відбулося планове засідання методичної ради на якому було розглянуто такі питання:
- Обговорення плану роботи шкільних МО на 2020/2021 навчальний рік.
- Про організацію атестації педагогічного колективу в 2020 – 2021 н. р.
- Рішення про вивчення педагогічного досвіду вчителів на поточний навчальний рік
- Про організацію та проведення шкільного та участь у І етапі Всеукраїнського конкурса «Учитель року-2021».
- Про підготовку учнів до участі у Всеукраїнських олімпіадах, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт слухачів МАН, предметних конкурсах, турнірах.
- Форми виховної роботи з національно-патріотичного виховання учнів школи.







Немає коментарів:

Дописати коментар