пʼятницю, 19 червня 2020 р.

Талалаївська ЗОШ – фіналіст програми “Healthy Schools: заради здорових та радісних школярів” 2019-2020


Наш родинний колектив вважає, що навчання дітей – це творчість. А творчість – це розваги інтелекту.
Щоб спонукати наших школярів до творчих та креативних пошуків здорового способу життя протягом жовтня-травня 2019/2020 н.р. Талалаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів вирішила взяти перший раз участь у програмі «Healthy School: заради здорових і радісних школярів».


Це унікальна трирічна соціальна програма, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» та Mondelēz International Foundation. П’ять найактивніших шкіл у фіналі Програми отримають гранти на закупівлю обладнання для STEM*-лабораторій (*STEM: S-science, T-technology, E-engineering, M-mathematics) на загальну суму 10 000 USD: 1 місце – $5000, 2 місце – $3500, 3 місце – $1500 з метою популяризація здорового способу життя: фізичної активності, раціонального харчування, впровадження концепції «здорового» дизайну та комфортного психологічного середовища в українських школах. Координатори проєкту – Мирослава Соляник та Оксана Манько.
Під час впровадження програми в освітньому закладі було проведено понад 185 здорових активностей.
Чи було нам цікаво? – Так.
Чи було нам просто? – Ні.
Чи збіглися наші результати з очікуванням? – Так.
Що вразило? Вразила креативність, сприйняття нового, багатство і різноманітність українських національних традицій, бажання та ініціатива, здоровий дух, корисне харчування, допитливість.
Творча команда педагогів мала змогу залучити до роботи всіх 479 учнів навчального закладу, 50 учителів, 420 батьків, 41 держслужбовця та 1 науковця.
Для реалізації проєкту до співпраці були залучені не лише педагоги та школярі закладу, але й представники громадських організацій нашого району.
У процесі роботи над проєктом, було створено  258 публікацій у соціальних мережах, а також і в засобах масової інформації.
Не віриться, що 7 місяців вже промайнули! І ми стільки всього зробили – челенджі; квести; тижні щастя, здоров’я, здорового харчування; створення комфортного освітнього середовища; діти разом із батьками вдома готували страви зі збірника Євгена Клопотенка, складали корисне святкове меню; самотужки заробили готівку і організували ігровий релаксуючий ЮХУ-стіл у кабінеті основи здоров’я; провели безліч дистанційних заходів та багато інших цікавинок!
Завдяки тісній співпраці наша школа увійшла до Топ-50 закладів-фіналістів даного проєкту, на початку якого було зареєстровано понад 471 освітній навчальний закладів з усіх куточків України. Ми дуже раді своїй перемозі, бо могли вразити команду програми своїми унікальними активностями, креативністю, захопленнями та результатами.
Але це ще не кінець! Нам довелося готуватися до великого онлайн-фіналу – 10 червня, а також у ZOOM-конференції ми презентувати 5  хвилинний звіт своїх напрацювань за рік участі в програмі.
Це був дуже напружений та  цікавий день. Гостями онлайн-фіналу були відомі люди України: Є.Клопотенко, Т.Яловчак, М. Боржемська, С. Стаховський, з якими координатори проєкту мали змогу спілкуватися в чаті. Гранта ми не отримали, але одержали сертифікат із сюрпризом на 1 вересня 2020 року.
Для нашого освітнього закладу це був цікавий і неповторний рік! Ми провели безліч активностей, раділи своїм успіхам і ділилися своїм новим досвідом. А головне – більшість із нас змінилися вже назавжди: здобули нові корисні звички, змінили свої споживацькі смаки, стали більш радісними і співчутливими до ближніх. І навіть карантин нас не зупинив!

Немає коментарів:

Дописати коментар