четвер, 10 жовтня 2024 р.

ІІ етап проєкту "Пліч-о-плач всеукраїнські шкільні ліги" розпочався із змагань футболістів

    Стартував другий сезон проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги», що проводиться з ініціативи Президента України Володимира Зеленського.   У вересні проходив  перший етап, під час якого сформувались збірні команди по видах спорту. 

    ІІ етап   проєкту розпочався 8 жовтня із змагань футболістів 5-9 класів, в яких визначалась команда, яка буде представляти нашу громаду на третьому етапі. За перемогу змагались п’ять команд. Це команди «Фортуна» Талалаївського ліцею, «Дияволи» Красноколядинського ЗЗСО І-ІІІ ст., «Лавина» Липівського ЗЗСО І-ІІІ ст., «Джавеліни» Харківецького ЗЗСО І-ІІІ ст. і «Плугатар United» Плугатарського ЗЗСО І-ІІІст. Всього у турнірі прийняло участь 51 футболіст. Перед учасниками змагань виступив селищний голова Юрій Величко, який привітав юних футболістів з початком другого етапу проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» та побажав їм досягти спортивних вершин у футболі.

    Турнір проходив по коловій системі, тобто кожна команда провела по чотири гри. З перших ігор стало зрозуміло, що головними претендентами на перемогу є команди Талалаївського ліцею та Красноколядинського ЗЗСО І-ІІІ ст.. Ці команди вигравали у своїх суперників, залишаючи свої ворота недоторканими. І доля першого місця вирішувалась у очній зустрічі цих команд. На початку гри душе швидкий гол забили футзалісти Талалаївського ліцею. Але після забитого голу красноколядинці вирівняли гру і гра йшла з перемінним успіхом. Під кінець першого тайму «Дияволи» зрівняли рахунок гри. І в другому таймі команди намагались грати обережно, роблячи акцент на захист своїх воріт. Але все таки в одній з атак гравцям команди «Фортуна» вдалося продавити захист суперників і забити гол, який у підсумку і став вирішальним. Гра закінчилась перемогою талалаївських футболістів.

     За третє місце боротьба велась між трьома командами. В другому турі «Лавина» виграла у «Плугатар United» з рахунком 2:0. В третому турі плугатарці перемагають команду «Джавеліни» з рахунком 2:1. Але вже в наступному турі «Джавеліни» перемагають «Лавину» з рахунком 2:1. В результаті три команди набрали однакову кількість очок і лише за різницею забитих та пропущених м’ячів в очних зустрічах цих команд третє місце дісталось «Лавині» (Липівський ЗЗСО І-ІІІ ст.), четверте місце у «Джавелінів» (Харковський ЗЗСО І-ІІІст.), а п’ятими фінішували плугатарці. Кращим гравцем турніру було визнано гравця  Красноколядинського ЗЗСО І-ІІІ ст. - Арсена Довгая. Команди, що зайняли призові місця були нагороджені Кубком, медалями та грамотами, а всі учасники змагань отримали солодощі.













Немає коментарів:

Дописати коментар