пʼятниця, 31 травня 2024 р.

Наші переможці на четвертому обласному етапі змагань «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги»

 

       Завершилися змагання четвертого обласного етапу проєкту «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги», які проводились за ініціативи Президента України Володимира Зеленського. Три дні на різних спортивних майданчиках м. Чернігова точилася справжня спортивна боротьба за звання кращих команд області в змаганнях з волейболу (хлопці та дівчата), баскетболу (хлопці та дівчата) та футзалу. Успішно виступили юні спортсмени Прилуцького району на такому престижному спортивному святі: два перших місця, два других та одна бронза. І найприємніше, що серед переможців області юні баскетболістки тренера Володимира Чепеля з Плугатаря.

За перемогу обласного етапу змагань боролися чотири команди – команда Бахмацького ліцею, що представляла Ніжинський район, команда Сосницької гімназії, представляла Корюківський район, команда Довжицького ліцею представляла Чернігівський район та наша команда з с. Плугатар Талалаївської селищної ради. Як виявилось ключовим на цьому турнірі виявився перший матч нашої команди проти бахмачан. Першу половину гри наші дівчата виграли з рахунком 4:1 і мабуть трішки заспокоїлися. На початку другої половини гри суперникам вдалося не лише зрівняти рахунок, але й вийти вперед. За одну хвилину до кінця гри ми програвали 8:6. Дівчата з Плугатаря проводять свою атаку і здобувають право на штрафні кидки, але вдалося забити лише один раз. Рахунок стає 8:7 не нашу користь. Атакують суперниці, але втрачають мяч, який підхоплює Даша Сліпко і за 13 секунд до закінчення гри виводить свою команду вперед 9:8. За останні секунди гри наші дівчата не дали можливості суперницям навіть перейти середину поля, перемога за нашими дівчатами. В другому матчі команді Володимира Чепеля протистояли суперниці з Сосниці. Як виявилося пізніше в цій команді грали гравці віком старші ніж передбачено регламентом змагань і їх за це дискваліфікували. Не зважаючи на це наші дівчатка просто розібрали суперниць на запчастини, перегравши їх з сухим рахунком 15:0. І в останньому матчі проти дівчат з Чернігівського району наші впевнено здобули перемогу з рахунком 21:0 і таким чином стали чемпіонками області з баскетболу та здобули право представляти нашу область на Всеукраїнських змаганнях, які відбудуться в середині червня в м. Київ. 

Команда хлопців з Плугатаря також представляла Прилуцький район на четвертому етапі змагань з баскетболу. В першому матчі турніру вони грали проти незаперечних лідерів змагань команди з ліцею № 15 з м. Чернігова і програли з рахунком 7:24. В другому турі їм протистояли баскетболісти з Сосниці. На початку гри нашим хлопцям довго не вдавалося закинути м’яча у кошик суперників і лише в середині першої половини гри Даниіл Тимченко два рази підряд влучно кидає двохочкові, а під кінець тайму розігралися і суперники, закинувши також два рази. Проте на перерву команди пішли з рахунком 6:4 на нашу користь. Тарас Вакуленко здійснив вдалий прохід і вивів команду вперед. А вже друга половина гри пройшла під диктовку наших хлопців. Ще сім очків набрав Д. Тимченко, ще одне Т. Вакуленко і два Віталій Іщенко. А суперники змогли вразити наше кільце лише один раз. У підсумку впевнена перемога плугатарців з рахунком 16:6. В останньому турі наші хлопці грали проти бахмачан. В цьому матчі вирішувалася доля срібних медалей. Невдало стартували наші хлопці в цій грі. Першу половину вони програли з рахунком 4:9. В другій половині вони повністю перегравали суперників, але не пішли штрафні кидки. З двадцяти кидків вдалося реалізувати лише один, в той час як бахмацькі баскетболісти з 16 штрафних кидків реалізували сім. Цей фактор і зіграв ключову роль в матчі. З рахунком 14:9 виграли наші суперники. Тож наші хлопці завоювали бронзу, а переможцями стали чернігівські баскетболісти.






Немає коментарів:

Дописати коментар