середу, 15 листопада 2023 р.

«Кризова кімната»


У Чернігівській області створено і функціонує денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, з «кризовою кімнатою».

Кризова кімната – це безпечне місце для цілодобового перебування, де можна оселитися на період від 10 до 20 днів, а також отримати первинну психологічну допомогу. У центрі одночасно можуть перебувати до 10 осіб.

Кризова кімната має все необхідне для тимчасового проживання: кухню, ванну, спальні, набори постільної білизни, рушників, гігієнічних засобів. Помешкання також пристосоване для осіб з інвалідністю й жінок з дітьми.

До Кризової кімнати постраждалу особу влаштовують на підставі її особистого звернення або направлення суб’єкта, що здійснює заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі відповідно до Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №658.

Детальну інформацію про функціонування Чернігівського обласного центру соціально-психологічної допомоги та контактні дані розміщено за посиланням: https://ocssm.cg.gov.ua/index.php?id=15830&tp=1&pg.

Тел. 0(4622) 5-83-97 (цілодобово), 5-82-74

Е-mail: cnocspd@ukrpost.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар