вівторок, 13 грудня 2022 р.

Як не опинитись в ситуаціях, що загрожують життю, навчить чат-бот "Воби2"

 

 

В Україні створили чат-бот «Воби2», який в ігровій формі перевіряє що знають діти (віком від 9 років) про безпеку і вчить, як правильно діяти в умовах воєнного стану. Якщо ж чогось не знають, то чат-бот навчить як не опинитися в ситуаціях, які загрожують життю, і як діяти ефективно, навіть потрапивши у скруту.

Чат-бот доступний у Telegram (https://t.me/voby2_bot). Над створенням «Воби2» спільно з експертами з безпеки, домедичної допомоги та психологом, працювала команда «Інженерного тижня». Партнери запуску ГО «Асоціація Ноосфера». Серед основних тем чат-боту такі: евакуація; повітряна тривога; поведінка у випадку перебування поряд з місцем вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів; мінна (не)безпека; дії у випадку руйнування будинку та потрапляння під завали; перша домедична допомога при подряпинах, саднах, порізах, артеріальній та венозній кровотечах, термічних та хімічних опіках тощо; орієнтація у просторі й передача координат місцезнаходження; перебування в окупації; потрапляння в заручники, виживання; небезпеки, які можуть спіткати після деокупації територій тощо.

Діти можуть не тільки здобути корисні знання – серед тих, хто до 15-го грудня, пройде тест і дасть правильні відповіді на всі питання, буде розіграно 5 смартфонів. Більше інформації на сайті https://voby2.com.ua.


Немає коментарів:

Дописати коментар