вівторок, 22 лютого 2022 р.

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

 

    21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням. До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Липівського ЗЗСО І - ІІІ ступенів.
 У цей день в нашій школі  пройшли заходи  під гаслом  «Відчуй смак української мови!..».   Учитель української мови та літератури Руленко Любов Михайлівна у 5 - 6 класах  провела мовну інтерактивну вікторину "Найкращий знавець", у 9 -11 класах - мовознавчу гру "Мовне караоке-кафе "Пузата хата"", у ході якої учні "смакували" мовними стравами. Учні 5-11 класів упродовж дня виконували різноманітні завдання: розгадували ребуси, розмальовували розфарбовки, складали прислів'я, пояснювали фразеологізми, відгадували загадки. 
  Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

























Немає коментарів:

Дописати коментар