пʼятницю, 29 жовтня 2021 р.

"Хлібом славиться Чернігівська земля"

 

28 жовтня 2021 р.  у Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся етап територіальної громади обласного конкурсу «Хлібом славиться Чернігівська земля», у якому взяли участь учні Плугатарського, Харківського, Талалаївського ЗЗСО  та ЦДЮТ. Було представлено 19 виробів у двох номінаціях : «Традиційна обрядова випічка Поліського краю» та «Хліб на рушнику».             
   У кожному виробі відчувалося стільки любові, що дуже складно було відібрати зразки на, діючу на базі Чернігівського еколого-натуралістичного центру,  виставку хліба.
    Короваї і весільні шишки, «жайвори» і «соловейчики», зажинкові і обжинкові паляниці,  Великодній і повсякденний хліб … А ще свіжий, смачний, духмяний, румяний, теплий, ситний , хрусткий і святий. Звичні купувати його у магазинах, ми не повинні забувати, який шлях проходить хліб від зернини до столу і виховувати  у дітей шанобливе ставлення до нього і повагу до людей, які його створюють. Хай ми не кожного дня співаємо пісні про хліб, читаємо  вірші про працю хлібороба, але  давайте поважати працю інших і шанувати хліб тихою любов’ю.  







Немає коментарів:

Дописати коментар