суботу, 22 травня 2021 р.

День вишиванки в нашій школі!

Благословенні ми життям

Козацький маєм хист і вдачі.

Під кольоровим вишиттям-

Серця нескорені, гарячі.

День вишиванки проводиться щороку, в третій четвер травня. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка

Ідею акції «Всесвітній день вишиванки» у 2006 році запропонувала студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Леся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як і чимало інших студентів. Леся запропонувала одногрупникам та студентам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Працівники та учні Березівського ЗЗСО охоче долучаються до цікавих сучасних акцій, вивчають народні свята, традиції, звичаї українського народу, люблять слухати пісні – красиві, влучні, ніжні. Саме тому в третій четвер останнього місяця весни, на День вишиванки, всі дружно вдягнули вишиванку, національний український одяг, як символ єдності українського народу. Цього травневого дня наша школа цвіла весняними барвами, усмішками, замайоріла від  розмаїття вишиванок, різних кольорів, візерунків, форматів.



Немає коментарів:

Дописати коментар