понеділок, 27 листопада 2023 р.

При зустрічі з незнайомцем

 Акція #16_днів_проти_насильства

БЕЗПОСЕРЕДНЬО ПРИ ЗУСТРІЧІ З НЕЗНАЙОМЦЕМ ДИТИНА ПОВИННА ПАМ'ЯТАТИ НАСТУПНІ ПРАВИЛА:

Не розмовляти і не розповідати про себе. Розмову з незнайомими людьми підтримувати не можна. Потрібно просто сказати, що спілкуватися з чужими не дозволяють батьки. Будь-які питання слід ігнорувати, навіть якщо вони здаються нешкідливими.
Не погоджуватися на пропозиції. Щоб зацікавити дитину, незнайомець може запропонувати покататися на машині, показати незвичайну іграшку або навіть взяти участь в конкурсі з щедрими призами. Погоджуватися на такі привабливі пропозиції ні в якому разі не можна - це пастка.
Не приймати подарунки. Якщо незнайомець хоче вручити цукерку, шоколадку або іграшку, потрібно відмовитися і пройти повз. Безкоштовним подарункам від чужих людей довіряти не можна.
Не вірити незнайомцям. Людина може запевняти дитину, що вона хороший друг її батьків, але вірити цьому не можна. Особливо, якщо незнайомець пропонує підвезти або проводити дитину додому. Вірити можна тільки в одному випадку - якщо батьки заздалегідь попередили дитину про те, що за нею приїде друг сім'ї. Також можна домовитися з дитиною про кодове слово, яке має виголосити при зустрічі друг батьків.
Не заходити в ліфт або під'їзд з незнайомими. Потрібно дочекатися, поки вони пройдуть або поїдуть, а вже потім заходити в під'їзд або ліфт. Ще краще зателефонувати додому і попросити кого-небудь з членів сім'ї зустріти біля під'їзду.
Відійти в людне місце, привернути увагу оточуючих в разі небезпеки. Якщо чужа людина намагається схопити дитину або загрожує їй, потрібно закричати, щоб привернути увагу перехожих до подій.
Інтерактивна вправа для учнів "Дитина і незнайомці"
Посилання на вправу:
                                                   https://learningapps.org/watch?v=psi649mtn22&fbclid=IwAR3yKk1JjT_CQT7XFdyEwTDfk9yDy7H85Lwa330vxdObGZWzrDYgAR-dw2U

Немає коментарів:

Дописати коментар