вівторок, 10 листопада 2020 р.

 

        Цьогоріч День української писемності та мови у Липівській ЗОШ І-ІІІ ст. розпочався інформаційною лінійкою, присвяченою історії розвитку писемності. У цей день ми вкотре доторкнулися до найбільшої таємниці людського життя – Слова…Традиційно серед учнів 3-11 класів пройшов  І етап ХХІ-го Всеукраїнського конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика, який має на меті утвердження

державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

       Також в цей день учителі та учні 9-11 класів взяли участь у ХХ Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності. Учителькою української мови та літератури Руленко Л. М. було проведено інтелектуальну гру-конкурс знавців української мови «Хто зверху?» між учнями 9 класу, у якій змагалися дівчата з хлопцями; мовознавчі вікторини з учнями 5, 11 класів. Соловей Ю. В. провела з учнями 6-7 класів розгадування кросвордів.

      Метою всіх проведених заходів було донести до учнів красу і багатство української мови; формувати відчуття краси рідної мови; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.








 

Немає коментарів:

Дописати коментар