понеділок, 9 листопада 2020 р.

Відкриття ХХІ Міжнародного конкурс знавців української мови імені Петра Яцика

Як парость виноградної лози,
Плекаймо мову.
Пильно й ненастанно
Політь бур'ян.
Чистіша від сльози
Вона хай буде.
Вірно і слухняно
Нехай вона шоразу служить вам,
Хоч і живе своїм живим життям.
                                    М. Рильський
Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.
        9 листопада 2020 року Талалаївська ЗОШ І-ІІІ ступенів разом з усією Україною відзначала одне із найголовніших свят нашої нації – День української писемності.
       От і в цей особливий день наша школа цвіла від розмаїття вишиванок, у яких прийшли наші учні. Окрім написання Всеукраїнського радіодиктанту, учні 5-6 класів нашого закладу  разом з учителями української мови Джолос Л.М. та Петрук М.І. підготували урочисте відкриття ХХІ Міжнародного конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, де розповіли про красу та багатство нашої мови. 
Мабуть, у нашій державі сьогодні немає жодного школяра, який би не знав, хто такий Петро Яцик. Патріот України, який щиро вболівав за майбутнє народу, його мову, культуру, він віддав частинку своєї душі й чимало коштів для того, щоб переконати молоде покоління українців у тому, що українська мова - то наш найперший скарб, а знати її - і престижно, і морально необхідно.








 

Немає коментарів:

Дописати коментар