четвер, 14 травня 2020 р.

Челендж "Вдома – готуємо смачно"



У межах програми ми під час дистанційного періоду під гаслом «Залишаюся вдома» на карантині провели Челендж «Вдома – готуємо смачно», до якого залучилися  учні Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а саме: Савенко Анна (5А), Небаба Анжела (5А), Падука Каріна (3А), Таралика Ніка (5А), Луценко Віталіна (6Б), Ліщенко Дарина (10А), Таралика Анастасія (11А). Вони продемонстрували свої смачні та корисні страви. Ці страви діти готували з своїми рідними і смакували їх разом.
Насправді для людей дуже важливо їсти разом, адже ми соціальні істоти. Для багатьох родин сімейний обід чи вечеря — єдиний час, коли всі можуть зібратися разом та відволіктися від гаджетів і справ. Обід чи вечеря з рідними дають відчуття стабільності та гармонії. 
Саме вдома формуються уявлення дітей про здорове харчування і приготування їжі. Діти вчаться харчовій поведінці, спостерігаючи за дорослими. Батьки мають подавати приклад дітям — важко змусити дитину їсти броколі, коли сам вечеряєш картоплею фрі. Дітям варто пояснювати, з чого складається раціон, як читати етикетки і швидко готувати корисну їжу. Приготування їжі разом - це хороший спосіб розважити дітей і провести час разом. 
Домашня їжа вберігає нас від ризиків харчових отруєнь. Ми можемо бути певні, що ця страва була приготована чистими руками. Будьте всі завжди здорові і проводьте час разом. 



























Немає коментарів:

Дописати коментар