понеділок, 16 березня 2020 р.

Як організувати дистанційне навчання школярів – покрокова інструкція


В епоху поширення новітніх технологій організувати дистанційне навчання не є проблемою. Більше того, вчитись використовуючи смартфони та ноутбуки для дітей стане цікавим досвідом. Як організувати дистанційне навчання для учнів під час карантину – читайте в нашому матеріалі.

Поради щодо організації дистанційного навчання дає фіналіст всесвітнього конкурсу Global Teacher Prize Ukraine, пише Освіторія.
Три тижні карантину справді можуть перевернути весь навчальний план вчителя, проте не варто засмучуватись. Краще подумайте як ви організовували навчання в стаціонарному режимі, та просто застосуйте звичні методики в онлайн-режимі.
Як організувати дистанційне навчання – покрокова інструкція
Віртуальний клас "ClassDojo"
Одна з найзручніших платформ для дистанційного навчання, яку розробили британські вчителі. Працює на ноутбуках, ПК, планшетах та мобільних пристроїв (для останніх треба завантажити застосунок).
Принцип роботи: Вчитель реєструється на платформі та створює свій «клас», додаючи туди учнів. Далі вчитель створює публікації. До них можна прикріплювати завдань PDF-файли, посилання на веб-ресурси, фотографії або скріни підручників.
Учні зі свого боку виконують завдання. Можна намалювати роботу, сфотографувати чи зняти коротке відео та надіслати вчителю.
Плюсом платформи також є можливість коментування. Тобто вчитель створює завдання, а учні можуть його коментувати та ставити вчителю додаткові питання. У кожного завдання є свій дедлайн.
Оцінювання відбувається за допомогою віртуальних балів. Вчитель може присвоювати кожному учню бали, а той бачитиме як впорався із завданням. За невчасно виконані або завдання з помилками можна також знімати бали.
Також існує опція відстежування батьками успішності учня. Доступ до балів конкретного користувача зможе надавати вчитель.
Групи у месенджерах
Ще один спосіб комунікації з учнями. Тут теж вчитель надсилає завдання, та отримує виконані. Проте вище описана платформа є зручнішою, адже розроблена спеціально для навчання.
З перших днів карантину варто пояснити дітям, що насправді карантин – це не продовження канікул. Домовтесь як ви працюватимете найближчі три тижні. Встановіть часові межі виконання завдань та поясніть, що в онлайн-режимі працювати буде ще веселіше ніж у стаціонарний спосіб.
Робіть прямі трансляції
Хоча б раз у тиждень влаштуйте загальну розмову з учнями через пряму трансляцію. Це допоможе дітям не втрачати зв'язок зі школою та мотивуватиме до виконання завдань.
Заміна інтернету
Буває, що не усі учні мають доступ до інтернету. В такому випадку можна проявити креативність. Для початку треба забезпечити учнів паперовими роздатковими матеріалами. Тоді у телефонному режимі домовтесь коли учень повинен здати виконані завдання.
Біля школи на вулиці можна встановити поштову скриньку та вкидати туди в зазначений час файли з роботами. Через домовлений час учні забирають перевірені файли з поясненням вчителя. Олдскульно, проте дуже цікаво.
Більше електронних ресурсів
Для контролю й перевірки знань онлайн зручною є система ClassTime. Це безкоштовний тестовий сервіс, де вчитель може використати 9 абсолютно різних і нестандартних типів запитань. Тут теж можна надати доступ учням та навіть організовувати контрольні.
Для підготовки до ЗНО – Ilearn.
Ще одна онлайн-платформа, яка варта уваги – GIOS, яка на час карантину до 3 квітня надає безкоштовний доступ до всіх онлайн-курсів з математики з 5-го по 9-й клас для всіх вчителів і учнів.

Немає коментарів:

Дописати коментар