середу, 18 грудня 2019 р.

Засідання методичного об'єднання вчителів фізики, математики та інформатики




16 грудня 2019 року відбулося засідання методичного об’єднання вчителів фізико-математичних дисциплін за темою «Розвиток предметно-методичних та професійних компетентностей педагогів як засіб підвищення предметних та ключових компетентностей здобувачів освіти» на базі Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів. 


Цікавим та змістовним був урок на тему «Функція у=k/х, її графік та властивості», який підготувала та провела Петрук Н.В. з учнями 8 класу.  Актуалізація знань здобувачів освіти була проведена шляхом ґрунтовного повторення матеріалу про функцію та її властивості, вивченого в 6-7 класах. Учителька вдало використала українські прислів’я та приказки, які наочно показують властивості прямо пропорційних та обернено пропорційних величин. Здобувачі освіти з цікавістю слухали новий матеріал, який вчитель супроводжувала мультимедійною презентацією; активно відповідали на запитання при закріпленні вивченого матеріалу (на проміжних закріпленнях пройденого матеріалу вчителька використала методи: «Незакінчене речення», «Сигнальні картки», «Побудуй графік», «Гра сніжний ком»). Під час уроку учні складали опорні конспекти та будували графіки функції на попередньо заготовлених макетах. На початку уроку Наталія Василівна запропонувала дітям записати свої очікування і побажання  від уроку і, на закінчення уроку,  учні змогли побачити чи здійснилися їхні очікування та бажання.  В кінці уроку вчителька запропонувала дітям самостійно оцінити свою роботу на уроці. Урок пройшов інтенсивно, цікаво, з використанням сучасних інтерактивних технологій і мета уроку була досягнута.
Учасники заходу обговорили проблемні питання щодо шляхів підвищення професійної компетентності педагогів фізико-математичного циклу, а саме використання освітніх сайтів та їх ролі у самоосвіті педагога.
Керівник МО Сердюк Л.І. оголосила списки здобувачів освіти-переможців закладів загальної середньої освіти ОТГ та підвела підсумки проведених І та ІІ  етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з фізики, математики, астрономії, інформатики, інформаційних технологій.
Підводячи підсумки методичного об’єднання, педагоги провели обговорення матеріалів заходу та запропонували  наступне засідання провести у формі майстер-класу «Я так роблю…».
Директор закладу Михно С.В. наголосила, що цінним для педагогів є обмін досвідом роботи, а саме відкриті уроки, сприятлива атмосфера, розуміння і підтримка спонукають до нових ідей, креативності та творчого розвитку вчителя.
Дякуємо дирекції та педагогам  закладу за організацію та проведення заходу.











Немає коментарів:

Дописати коментар