середу, 18 грудня 2019 р.

Формування ключових компетентностей здобувачів освіти на уроках природничого циклу


На базі Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів 10 грудня відбулося засідання методичного об’єднання вчителів природничого циклу на тему «Формування ключових компетентностей здобувачів освіти на уроках природничого циклу».


Керівник методичного об’єднання Єрмак Алла Олександрівна ознайомила учасників заходу з формулою Нової української школи, яка складається з 10 ключових компетентностей. Вона звернула увагу присутніх на необхідності оволодіння ефективними методиками і прийомами роботи в умовах НУШ. Педагоги мали змогу ознайомитись та відпрацювати на практиці інтерактивні методи, спрямовані на формування компетентнісної особистості на уроках природничих дисциплін згідно Концепції нової української школи.
На практичній частині засідання вчитель географії та біології Ворошилова В.А. поділилася своїм досвідом роботи з обдарованими дітьми по залученню їх до складання пошукових та науково-дослідницьких проектів. Досвідчений педагог акцентувала увагу на співпраці  закладу освіти з науково-дослідними станціями, що має позитивний вплив на здобувачів освіти і веде до покращення результатів навчання.
Наступним етапом було відвідування відкритого уроку з біології у 6 класі на тему “Види коренів та їх видозміни» вчителя біології Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів Нєстєрової В.М.  Урок був змістовний, з використанням мультимедійної презентації, різноманітних методів, як “Знайди пару”, “Ромашка” та інші. Здобувачі освіти  були активними, показали свої знання з біології та кмітливість.
 На завершення заходу вчителі географії, хімії, біології та екології селищної ради взяли участь у «Колі обговорення», де ділилися своїми враженнями, підводили підсумки засідання. Заслухавши пропозиції та зауваження, були прийняті методичні рекомендації щодо теми, яка розглядалася.











Немає коментарів:

Дописати коментар