середу, 13 грудня 2023 р.

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі Вершкове масло жирністю не менше 72,5 % код за ДК 021:2015: 15530000-2 – Вершкове масло, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови Кабміну № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

Найменування замовника: Відділ освіти, культури, молоді та спорту Талалаївської селищної ради Прилуцького району Чернігівської області.

Місцезнаходження замовника: Україна, 17200, Чернігівська область, Прилуцький район, смт.Талалаївка, вулиця Вокзальна будинок, 3.

Ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань: 44055284

Категорія замовника: Юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі: Масло солодковершкове не менше 72,5% жиру фасоване код за ДК 021:2015: 15530000-2  Вершкове масло

 

Вид процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями

Ідентифікатор процедури, UA-2023-12-12-005448-a

 

Обсяги закупівлі: 520 кг.

 

Період постачання: до 31 грудня 2024 року (включно).

 

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі : Очікувана вартість закупівлі Масло солодковершкове не менше 72,5% жиру фасоване код за ДК 021:2015: 15530000-2  Вершкове масло  становить 179400,00  грн. в т.ч. ПДВ та визначена на підставі наказу Мінекономіки від 18.02.2020 № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», а саме: методом здійснення пошуку, збору та аналізу загальнодоступної інформації про ціну товару (тобто інформація про ціни, що містяться в мережі інтернет у відкритому доступі, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, в електронній системі закупівель «Прозоро» тощо).

 

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:  

 

Якісні характеристики:

 

ЗНАЧЕННЯ

ХАРАКТЕРИСТИКА

Загальні вимоги

Масло солодковершкове, вироблене з пастеризованих натуральних вершків, жирністю не менше 72,5%. Не повинно містити генетично модифіковані організми, що обов’язково відображається на етикетці маркування. Без хімікатів та консервантів, стороннього запаху та смаку. Без рослинних жирів та доданої солі.

 

Смак і запах

·                    чистий, добре виражений вершковий з присмаком пастеризації, без сторонніх присмаків та запахів.

 

Консистенція

·                    однорідна, пластична, щільна, поверхня на розрізі блискуча або слабо блискуча, суха або з наявністю поодиноких дрібних крапель вологи розміром до 1 мм.

 

Колір

·                    від світло - жовтого до жовтого, однорідний за всією масою

 

Оцінка якості

·     ДСТУ 4399:2005

 

Пакування

·                    Упаковка повинна відповідати ТУ та ДСТУ та бути такою, щоб забезпечувала збереження якості та смакових властивостей товару.

·                     На споживчій (транспортній) тарі повинно бути маркування/етикетування державною мовою, що містить наступну інформацію: назву підприємства - виробника, його адресу і телефон; товарний знак (за наявності); назву масла; масову частку молочного жиру (%);   склад масла в порядку переваги складників; масу нетто, кг; інформаційні дані про харчову та енергетичну цінність;  номер партії; кінцева дата споживання «Вжити до» або дата виробництва та строк придатності; умови зберігання; позначення  ДСТУ.

 

Супровідна документація

·      кожна партія товару повинна супроводжуватись документами, які підтверджують походження, якість та свіжість продукції: товарно-транспортна накладна, декларація відповідності / посвідчення якості,

·      документи, що супроводжують товар, повинні містити чітку інформацію про дату виготовлення товару.

 

Термін придатності до споживання

·      термін придатності до споживання на період поставки повинен становити не менше ніж 80% від загального терміну придатності споживання.

 

 

 

ТЕХНІЧНІ  ВИМОГИ

 

1. Масло солодковершкове не менше 72,5% жиру фасоване (далі - Товар), яка буде постачатися Учасником-переможцем за укладеним за результатами проведених відкритих торгів договором про закупівлю, повинна відповідати умовам ДСТУ, ТУ України, які встановлені для даного виду продукції. Товар не повинен містити ГМО, шкідливі та токсичні речовини. Показники якості повинні відповідати вимогам діючої нормативної документації.

       2. Якість Товару, умови та організація поставки Товару повинні відповідати нормам:

- Законів України «Про внесення змін до Закону України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» (№2809-IV від 06.09.2005р.); «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (№ 771/97-ВР, поточна редакція - редакція від 19.08.2022р. № 2468-IX); «Про дошкільну освіту» (№ 2628-ІІІ, поточна редакція - редакція від 19.08.2022р. № 2153-IX); «Про ветеринарну медицину» (№ 2469-ХІІ, поточна редакція - редакція від 27.05.2022р.).

 - Постанові КМУ від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Немає коментарів:

Дописати коментар