четвер, 23 березня 2023 р.

Переможці обласної виставки-конкурсу "Український сувенір"

 

У грудні 2022 року - січні 2023 року комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» було проведено обласну виставку-конкурс «Український сувенір». Виставка-конкурс проводилась за трьома віковими категоріями: І - діти 6-11 років, II - 12-16 років, III - від 17 років.    Виконуючи загальні умови Виставки-конкурсу, здобувачі освіти провели пошуково-дослідницьку роботу, творчу новаторську діяльність з питань пізнання джерел і процесу творення народного мистецтва, що сприяло всебічному розвитку учнів та їх готовності до участі у соціокультурному житті. Аплікація зі скручених серветок - простий і доступний для здобувачів освіти молодшого шкільного віку вид творчості, що сприяє розвитку дрібної моторики, художнього смаку, винахідливості, творчості, дає можливість маніпулювати орнаментальними елементами і вивчати закони орнаментального предметно-колористичного ритму. Мирослава Зайкова, учениця 1 класу Плугатарського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, разом з учителем Людмилою Смілик, виготовили та представили для участі у Виставці-конкурсі аплікацію «З любов’ю до України», в якій відтворили український Герб Тризуб, як символ волі, слави і сили. В’язання гачком - одне із давніх і поширених видів декоративноужиткового мистецтва в Україні. В'язання - це творча робота, до того ж робдта приємна і зовсім не утомлива. Давно відомо, що в'язання не лише відганяє похмурі думки, але і сприяє гарному настрою, адже результат праці - красиво зв’язана річ — приносить повне задоволення. Саме тому цогоріч здобувачі освіти області представили для участі у Виставці-конкурс багато виробів, 4 виконаних у техніці в’язання гачком. Серед них слід відмітити роботу Інни Скоморохи та Софії Лендел, здобувачів освіти Чернецького закладу загальної середньої освіти (керівник Ольга Співак).

З робіт, надісланих на Виставку-конкурс, на базі комунального закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» було створено виставку.
  За рішенням журі було визначено переможців обласної виставки-конкурсу. Серед них здобувачі освіти закладів освіти Талалаївської ТГ:

- Мирослава Зайкова, учениця 1 класу Плугатарського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, керівник Смілик Л.М.;

- Вікторія Павлиш, учениця Липівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, керівник

- Інна Скомороха та Софія Лендел, учениці Чернецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, керівник Співак О.Г.;

- Катерина Васюк, вихованка Талалаївського центру дитячої та юнацької творчості, керівник Науменко В.П.;

- Анна Загурська, вихованка Талалаївського центру дитячої та юнацької творчості, керівник Сердюк Л.А.

Творчі роботи переможців Виставки-конкурсу направлено для участі у Всеукраїнській виставці-конкурсі «Український сувенір» до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.

Немає коментарів:

Дописати коментар