понеділок, 24 січня 2022 р.

В єдності наша сила!

    

На вівтар української державності багато поколінь поклали своє життя. І нинішнє покоління українців – приклад сили духу, сили патріотизму, сили незламності, які успадкували від предків. Відзначення Дня Соборності – наш обов’язок берегти світлу пам'ять про незлічені жертви, покладені українським народом на вівтар незалежності, соборності держави. Адже для громадянина нашої держави найсвятіше слово – «Україна». Тому державне свято – День Соборності України здобувачі освіти Березівського ЗЗСО відзначили радісно й урочисто, вшанувавши дві визначні дати – проголошення незалежності України IV Універсалом Центральної Ради та проголошення Соборності України.

З метою формування національної свідомості вихованців закладу освіти, виховання в них почуття патріотизму та з нагоди відзначення  Дня Соборності України в школі організовано та проведено ряд заходів.

Керівник ШМО класних керівників Кужель І.М. провела для учнів загальношкільний виховний захід «Соборна Україна: від ідеї до життя». Ведучі у своїх виступах розповіли про історичне значення Соборності України, сучасні тенденції розвитку незалежної української держави, привітали присутніх з такою знаменною датою.

Класні керівники, під час проведення тематичних заходів,  ознайомили учнів 2-11 класів з витоками ідеї соборності, з історичними віхами на шляху соборності українських  земель. Під час заходів учні переглянули тематичні фільми та презентації, виступали з підготованими доповідями та прикрашали класну дошку власними малюнками. Урочисто читали вірші про незалежну соборну Україну.

У шкільній бібліотеці була організована тематична виставка літератури «Тільки в єдності наша сила». Також діти  намалювали  яскраві малюнки, приурочені до Дня Соборності.

Фінальною крапкою у проведені заходів з нагоди відзначення  Дня Соборності України в Березівському ЗЗСО стало відтворення учнями закладу освіти «живої картини» єднання – створення ланцюга єдності.

Педагогічний колектив закладу освіти докладає значних зусиль, щодо формування в учнів нашої школи бажання розбудовувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань. Бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.
















Немає коментарів:

Дописати коментар