пʼятницю, 17 грудня 2021 р.

Корисні підказки. Безпечний інтернет,

    
З кожним роком все більше українських дітей користується Інтернетом у повсякденному житті. Можливість підключитися до мережі не тільки через ПК, але й за допомогою мобільних телефонів сприяє цій тенденції. Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте, оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв'язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки дітей. А хто їм може в цьому допомогти?
    Для підвищення знань про використання Безпечного Інтернету для здобувачів освіти Талалаївського ЗЗЗСО І-ІІІ ступенів були проведені заходи:
- онлайн-тестування ,,Безпечний інтернет,, 4-Б клас
- перегляд мультфільму ,,Корисні підказки. Безпечний інтернет,, 2-Б клас
- бесіда для учнів 5-9 класів «Правила безпечного Інтернету», де наголошено необхідність правильної поведінки у віртуальній мережі задля уникнення небезпек для себе та своєї родини;
- інтерактивна вікторина «Безпечно - небезпечно», в ході якої учні давали відповіді на запитання з правил поведінки в Інтернеті.
- перегляд фільму про роботу кіберполіції України, з якого учні дізналися про роботу органу національної безпеки у сфері розслідування кіберзлочинів.
- гра «Затримання кіберзлочинців», під час якої учнів змогли себе відчути в ролі кіберполіцейського та злочинця, якого затримали після скоєння віртуального злочину.















Немає коментарів:

Дописати коментар