пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

Акція "16 днів проти насильства"- Світ без насильства

     Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводять Всеукраїнську акцію “16 днів проти насильства”. Дати початку та завершення акції “16 днів проти насильства” не випадкові – вони поєднують 8 важливих дат: від 25 листопада – Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок до 10 грудня – Міжнародного дня прав людини. Ці заходи покликані привернути увагу до проблем насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та будь-яких проявів дискримінації.
Найвищою цінністю будь-якої держави, у тому числі й України, є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека. Реалізація соціальної політики України вимагає чіткої, цілеспрямованої та злагодженої роботи задля соціального забезпечення та підтримки осіб, що опинилися у важких життєвих обставинах. Життєве неблагополуччя може бути спричинене різними факторами, зокрема перебування людини у ситуації торгівлі людьми або ж у зв’язку із вчиненням насильства в сім’ї.
    Щорічна акція “16 днів проти насильства” (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Дати Акції символічно наголошують на цьому зв’язку:










25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок,
29 листопада – Міжнародний день захисників прав жінок
1 грудня – Міжнародний день боротьби зі СНІДом.
2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
5 грудня – Міжнародний день волонтера
6 грудня – Вшанування пам'яті студенток, розстріляних у Монреалі
10 грудня – Міжнародний день прав людини.
Упродовж 16 днів, з 25 листопада до 10 грудня, акцентується увага на важливість подолання будь-яких форм насильства у громадській чи приватній сферах, що є порушенням прав людини. Дати початку та завершення акції вибрані не випадково, вони створюють символічний ланцюжок.
До проведення щорічної акції долучилися колектив і здобувачі освіти Талалаївського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.
25 листопада 2021 року у закладі освіти відбулося відкриття Акції. Психологічною службою проведено годину спілкування «Світ без насильства».

Немає коментарів:

Дописати коментар