неділю, 9 травня 2021 р.

День матері – свято любові та поваги!




У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, коли травами і квітами вкривається земля, теплий весняний вітер приносить до нас свято — День матері. У другу неділю травня Україна традиційно вітає та висловлює найпалкішу любов і шану нашим найріднішим людям, чий голос — наймилозвучніший, чиї руки — найтепліші, чий хліб — найсмачніший. 

А теплі дотики, колискова, ласкаві слова — перше, що відчуває кожен з нас. Любов матері — основа і джерело життя. У цілому світі мірою гідності людини вважається її вдячність матері за життя, за всі її старання, за виховання дітей і за самопожертву. Від того, наскільки шанована в громаді та державі мати, що виховує дітей, можна визначати ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої матері.

Учні Березівського ЗЗСО для своїх мам малювали малюнки та виготовляли вітальні листівки, створювали колективну презентацію «Для найрідніших…». Класними керівниками 1-10 класів Березівського ЗЗСО, напередодні свята, були проведені виховні години, години спілкування, бесіди, круглі столи: «Матусине ім’я святе», «Я і моя матуся», «Як ми любимо та поважаємо свою маму», «Ти у світі у мене єдина», «Весна і мати – вічне джерело», «Країна материнства», «Мати – її величність, у неї в обіймах вічність», на яких обговорювали традиції святкування Дня матері, важливість сімейних цінностей, обмінювались ідеями для привітань та подарунків мамам. В шкільній бібліотеці діє тематична виставка «Серце мами завжди з нами!», на якій представлено дитячу, народознавчу, історичну, краєзнавчу, фольклорну та художню літературу, головною героїнею яких є мати.

Флешмоб «Фото з мамою», малюнки, листівки і дарунки мамі, відео-вітання, в яких намагалися передати в кожній фотографії, кожному слові, в кожній пісні свою любов, ніжність та слова вдячності — такими були вітання своїм мамам від учнів Березівського ЗЗСО.

Головною ж думкою проведених заходів є теза, що не лише у святковий день потрібно вітати своїх мам, а щодня говорити їм хороші слова подяки. Радувати їх своїми добрими вчинками, успіхами, радісними візитами та приємними сюрпризами. Бо серце материнське – це яскравий вогник, наділений нескінченною ніжністю, вірою, працею, мужністю ,щастям, старанням, опікою, дбайливістю, відданістю, любов’ю і молитвою!

Адже День матері — свято любові та поваги, і справжнім подарунком у цей день є вираз щирої  вдячності нашим найріднішим мамам!





















Немає коментарів:

Дописати коментар