середу, 17 березня 2021 р.

Зустріч з інспектором сектору ювінальної превенції Бабенко І.В. "Посміхнись життю, ти йому подобаєшся"

  Організація бесід і зустрічей учнів  з правоохоронцями є традиційною формою превентивної роботи у Талалаївському ЗЗСО І-ІІІ ступенів, вона  дозволяє учням реальніше і глибше зрозуміти всю небезпечність негативних наслідків протиправної поведінки і не допускати її  в майбутньому
Для учнів 9-х класів було організовано зустріч з інспектором сектору ювінальної превенції Прилуцького РВП старшим лейтенантом поліції Бабенко І.В. Під час якої проведено бесіду на тему «Мій вибір життя без наркотиків» та прочитано лекцію «Посміхнись життю, ти йому подобаєшся». Поспілкувалися з учнями про шкідливість та наслідки спрямовані на зниження рівня вживання психоактивних речовин, які часто трапляються у сучасному суспільстві. Ознайомили з правилами безпечного поводження в Інтернеті та особливо звернули увагу щодо компетентностей безпечної поведінки в цифровому середовищі.
    Цифрове середовище, дійсно, є небезпечнішим, ніж здається. Діти можуть сприймати свою активність у соціальних мережах як гру та не розуміти наслідків своїх дій, що може призводити до катастрофічних випадків.
    Створення безпечного освітнього середовища, зокрема в інтернеті, формування навичок цифрової грамотності та поведінки у дітей у Всесвітній мережі, соціально-емоційна грамотність є важливими завданнями сьогодення.
    Учні отримали безліч корисної інформації та погодились з тим, що необхідно ретельно подумати про своє майбутнє і своїх близьких. Адже профілактична робота дає можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження здоров’я, знати свої права та обов’язки.















Немає коментарів:

Дописати коментар