середу, 9 грудня 2020 р.

Майстер-клас з української мови на тему «Велика буква в іменах, по батькові та прізвищах людей» Пилипенко О.І.

Майстер-клас  з української мови на тему «Велика буква в іменах, по батькові та прізвищах людей» у 2А класі – учителя Пилипенко Ольга Іванівна Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Під час уроку діти навчилися розрізняти поняття «ім’я», «по-батькові», «прізвище», вчилися правильно їх писати; ознайомилися з етимологією деяких з них; розвивали спостережливість, творчість, вміння працювати з підручником, коригувати звуковимову; виховували прагнення бути людиною з великої букви, повагу до людей, які прославились своїм гідним життям.

         На уроці використано різні методи і форми проведення. А саме: інтерактивні технології як гра «Інтерв’ю», хвилинка-уявлення, вправа «Незакінчене речення»; перегляд відео «велика буква в іменах, по батькові та прізвищах»; робота в групах; дослідження значень імен, походження прізвищ; пояснювали значення прислів’я «Не ім’я прикрашає людину, а людина своє ім’я».
            Надзвичайно цікаво було спостерігати за уроком української мови у 2А класі, проведений Пилипенко О.І. який пройшов на достатньо високому рівні. Вчителька зуміла розкрити тему уроку та досягти його мети. Діти не тільки з захопленням брали участь у роботі, але й показували реальні знання та прагнення до навчання.
Цей урок був не просто вдалий, а надзвичайно цікавий та захоплюючий . Ті 40 хвилин пролетіли за мить. Всі учні були задіяні та активні. 















Фрагмент уроку


Немає коментарів:

Дописати коментар