понеділок, 14 грудня 2020 р.

Біль душі під іменем «Чорнобиль»

   14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який встановлений згідно з Указом Президента України від 10 листопада 2006 року, на згадку про завершення 14 грудня 1986 року будівництва саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС.   
Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. 
     Цей день ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14 грудня святом.
    До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС у Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів були проведені такі заходи:









-         5 класи – бесіда «Героїзм і самосвідомість – рятунок мільйонів життів», година-реквієм «Біль душі під іменем «Чорнобиль»»
-         6 класи – презентація «Чорнобильська катастрофа», виховна бесіда «Чорнобиль немає минулого часу»
-         7 класи – година спілкування «Чорнобиль – біль і трагедія», бесіда «Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить»
-         8 класи – година спілкування «Гіркота полинна», година спілкування «Чорнобиль – чорний біль нашої землі»
-         9 класи – година пам’яті «Чорнобиль в серці України, тінь його в Землі»,  година спілкування «Чорнобиль – біль і трагедія»
-         10 клас – перегляд фільму «Пам’ять вчить нас жити»
-         11 класи – урок патріотизму «Ціною життя»
Тематична викладка літератури "Чонобиль - біль і трагедія".

Немає коментарів:

Дописати коментар