понеділок, 24 лютого 2020 р.

Масляну зустрічайте!




Масляну святкували,
Люту зиму проводжали.
Були танці, були співи
Та й млинці усім на диво.
Ой, яке ж то гарне свято -
Вас дозвольте привітати!
 

    Масляна символізує проводи зими та зустріч із весною. За церковною традицією тиждень називається сирним або м’ясопусним — через набір страв, які прийнято готувати протягом цього періоду. Це свято не закріплене за певним днем у календарі, воно відзначається протягом останнього тижня перед Великим постом.
В цьому році масляна припала на останній тиждень зими - лютого, коли «весна з зимою зустрічалися». Веселе свято «Масляну зустрічайте!» підготували учні 4-А класу Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, класний керівник – Іваненко С.П. 

Головною метою заходу є збереження давніх традицій, а також розширення кругозору учнів, розповідь про те, як відзначають це свято народи інших країн. У наш час Масляна вже не має того розмаху, як раніше, але це не привід нехтувати традиціями наших прадідів.
Діти не тільки дізналися про історю святкування Масляної, а підготовилися заздалегідь. Під час святкування свята на столах стояли страви, де основним компонентом були млинці, спечені разом з батьками. Продемонстрували свою творчість і вміння. Також на столах були не лише млинці, а й тістечка, печиво, пиріжки, чай, пироги, одним словом – все, чого тільки душа забажає!
Смачно і весело пройшла Масляна  учнів 4-А класу. Це свято принесло море позитивних емоцій і усмішок дітлахів, а вони, як відомо, подовжують життя!
Учитель Іваненко С.П. привітали дітей і батьків із початком весни і побажали побільше здоров'я і усмішок. Цінуйте кожен день свого життя, радійте йому, і воно обов'язково подарує Вам багато щасливих хвилин!
Дякуємо учням та батькам за активну участь.

1 коментар: