вівторок, 11 лютого 2020 р.

День безпечного інтернету «Разом для найкращого Інтернету»


Усе частіше бачимо молодь, підлітків і дітей, які замість звичайного спілкування та жвавих ігор обирають віртуальну реальність ґаджета. Звісно, можна сказати, що інакше і не може бути  у світі сучасних технологій. Однак, якими можуть бути наслідки?
Щорічно  в другий день другого тижня другого місяця відзначається  День безпечного Інтернету. Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі.
День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де  кожна людина може використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.
День безпечного Інтернету має на меті долучити до співпраці дітей і молодь, батьків і вихователів,  педагогів і соціальних працівників, представників індустрії та політиків, надихаючи їх відігравати свою роль у створенні найкращого Інтернету.
Із здобувачами освіти Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів до Дня безпечного Інтернету вчителі інформатики Лісний О.П., Сердюк Л.І., Гудименко С.О. та Косенко В.В. провели тематичні уроки та спілкування щодо безпеки в мережі інтернет, зокрема:
2-4 класи – бесіда «Безпека в інтернеті», «Корисний та безпечний інтернет», перегляд кінофільму «Щоб в інтернеті працювати про правила потрібно знати», перегляд мультфільму «Увага! Безпечний інтернет»;
5 - класи – урок з елементами бесіди «Ми за безпечний інтернет»,
6-7 класи – відео-презентація «Кібербулінг серед дітей»
8-9 класи – працювали над створенням буклету «Безпечний інтернет», де розглядалося питання «Інтернет корисний як вогонь, інтернет небезпечний як вогонь»;
10-11 класи – перегляд відеороликів «Кібербулінг. STOP_SEXтинг».
Сподіваємось, що діти, підлітки та їх батьки, отримавши нові знання щодо безпеки в мережі інтернет, зможуть уберегти себе від потенційних небезпек глобальних мереж. Адже обізнаний – значить озброєний.

































Немає коментарів:

Дописати коментар