четвер, 23 січня 2020 р.

Галерея кімнатних рослин

                                                  Там, де зникають квіти,  
не може жити людина.
                                                                        ( Гегель)
Природу недарма називають чарівницею. Джерело життя -  природа дарує нам здоров`я, силу, красу, пробуджує в нас найпрекрасніші почуття людяності, щедрості.
Наша школа - це дім, де панує любов, щирість, краса. Учні нашого опорного закладу вже декілька років беруть участь у Всеукраїнському конкурсі-огляді «Галерея кімнатних рослин». Під керівництвом директора школи Михно С.В., заступника директора з виховної роботи Шульги Л.М.  учні 8-9 класів створили в коридорах нашої школи галерею кімнатних росли.










































 Цей конкурс об'єднав учнів та вчителів, коли учень перебуває на рівних із вчителем, директором та заступником. У такі моменти створюється спільний простір учнів із викладачами, і це дуже важливо для учнівського становлення — відчувати, що ти не один, що тебе почують, що в тебе є вибір, що твоя думка важлива. Це додає цінності та натхнення дитині, яка перебуває в такій системі взаємовідносин.
Доведено, що без рослин у людини спостерігаються неврози, втомлюваність, частішають стреси, посилюється зорова напруга.
Природний зелений колір на тлі яскраво світлих стін приміщення створює враження чистоти, що добре впливає на світосприйняття, психіку, сприяє розумовій діяльності. Спостереження за живою рослиною, що розвивається, впливає на людину сильніше, ніж твори мистецтва. Крім того, кімнатні рослини покращують мікроклімат у приміщенні.
Надзвичайно великою популярністю наша галерея користується зимою, коли за вікнами мороз, сніг, тоді вона є своєрідною оазою, яка не може залишити байдужими кожного, хто торкнеться поглядом цих ніжних рослин. Ними  можна помилуватися у хвилини душевного смутку та розрадити цим приємним спогляданням собі душу.
Озеленення, а такожі квіткове оформлення – це невід'ємна частина освітнього процесу нашої школи. Педагогічний та учнівський колективи постійно працюють над поповненням видового складу галереї, її естетичним оформленням

Немає коментарів:

Дописати коментар