середу, 12 лютого 2020 р.

Семінар-практикум для вчителів трудового навчання, технологій та основ здоров’я "Вимоги до уроку згідно з новими форматами освіти"



«Трудове виховання, – говорив Василь Сухомлинський, – це, образно кажучи, гармонія трьох понять: треба, важко та прекрасно». Учитель, який має прагнення працювати творчо, розвиває у себе здібності до творчої педагогічної діяльності, самовдосконалюється в цій діяльності, так необхідний сучасній школі.
З метою підвищення рівня професійної майстерності вчителів, відповідно до плану роботи відділу освіти,  культури, молоді та спорту Талалаївської селищної ради 11 лютого відбувся семінар-практикум для вчителів трудового навчання, технологій та основ здоров’я на базі Талалаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів за темою «Вимоги до уроку згідно з новими форматами освіти». На семінарі були присутні вчителі трудового навчання, технологій та основ здоров’я, спеціаліст відділу освіти, культури та спорту Бородіна Н. В., директор Талалаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Михно С. В.
Члени методичного об’єднання були співорганізаторами і активними учасниками семінару: мали можливість послухати виступи-презентації з досвіду роботи Картавої О. І., вчителя основ здоров’я Липівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Манько О. В., вчителя основ здоров’я Талалаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, Козел Л. В., вчителя трудового навчання Талалаївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, обговорили питання особливостей сучасного уроку, обмінялись досвідом роботи.
Кур’янова В. О. провела показовий урок з трудового навчання (обслуговуючі види праці) в 10 класі.
Під час проведення семінару-практикуму панувала доброзичлива атмосфера і дружня співпраця всіх вчителів.
Трудове навчання – це одна з найбільш інтегрованих дисциплін. У сучасних умовах вчителі використовують нові, інтерактивні методи і форми передачі знань, застосовують новітні освітні технології, які направлені на розвиток індивідуальних нахилів і творчих здібностей здобувачів освіти, набуття життєво необхідних загальнотрудових компетенцій.



















Немає коментарів:

Дописати коментар